Kontakta oss

Språk

För produktkunder

Katam portal

Ladda upp, bearbeta och analysera skogsdata i Katam-portalen

Gå till portalen

Katam app

Skaffa en prenumerationsplan för Katam-appen

Se prenumerationsplaner

Sekretess- och cookiepolicy

Senast uppdaterad: 21 januari 2022

Datakontrollant

Katam Technologies AB, ("KATAM", "vi", "oss", "vår"), är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter ("Data") som KATAM behandlar. På KATAM tar vi din integritet på största allvar och säkerställer att alla tillämpliga regler för datasekretess följs. I det här avsnittet kan du lära dig om hur KATAM behandlar dina uppgifter när du använder www.katam.se (”Site”), KATAM Skogs- och webbplattformar (”Plattform”, ”Plattformar”) eller KATAMs tjänster (”Tjänst” , "Tjänster").

Denna policy gäller inte tredjepartsapplikationer, webbplatser, produkter, tjänster eller plattformar som kan nås via länkar som vi tillhandahåller dig. Dessa tredje parter ägs och drivs oberoende av oss och har sina egna separata sekretess- och datainsamlingsmetoder. Alla personuppgifter som du lämnar till dessa tredje parter kommer att styras av tredje partens egen integritetspolicy. Vi kan inte ta ansvar för dessa oberoende tredje parts handlingar eller policyer, och vi är inte ansvariga för innehållet eller sekretesspraxis på sådana webbplatser.

Om KATAM

KATAM levererar data till skogssektorn som stödjer operativa och långsiktiga strategiska beslut. Skogsdata samlas in med hjälp av olika verktyg som smartphones, drönare och andra datakällor. Genom att använda patenterade algoritmer, artificiell intelligens och KATAMs skogsexperter omvandlas skogsdata till värdefulla beslutsfakta för våra kunder runt om i världen. Detta leder till ett optimalt utnyttjande av global skogsmark som gynnar både samhället och klimatet.

Kategorier av personuppgifter

Kategorierna av data om användare som KATAM kan behandla inkluderar:

Denna data samlas in när du registrerar dig hos KATAM, skickar feedback eller bokningsformulär, väljer att använda cookies, väljer att ta emot marknadsföringsmaterial, från offentliga register, när du laddar upp videofilmer och genom direkt korrespondens mellan KATAM och dig själv. Mätningar som KATAM utför är i sig anonyma och separeras från personliga identifierare vid tidigast lämpliga tillfälle. Den största risken för integriteten är uppladdade videofilmer, som KATAM inte kan ta ansvar för. Vi ber dig därför att se till att inte registrera personligt identifierbar data eller annan känslig information med hjälp av vår programvara. Skulle ett sådant problem uppstå ber vi dig omedelbart kontakta oss på admin@katam.se.

Syfte

KATAM behandlar dina uppgifter för att kunna tillhandahålla dig som komplettering av våra tjänster i enlighet med dina önskemål, för att förbättra och utöka våra erbjudanden, för aggregerade forskningsändamål, för att kommunicera med dig, för att screena för potentiella risker eller bedrägerier, och när i linje med de inställningar som du har angett, för att förse dig med reklam eller reklammaterial.

Våra rättsliga grunder för behandling är därför:

Datalagring

Såvida det inte krävs enligt lag, sparas data i upp till 5 år efter din senaste interaktion med KATAM, varefter den raderas eller anonymiseras. Interaktion med KATAM inkluderar till exempel att använda vår webbplats, plattformar eller tjänster, eller att öppna marknadskommunikation från oss.

Du kan också säkert radera all din applikationsdata och alla lokalt lagrade mätdata eller bearbetade resultat genom att använda den medföljande "Ta bort programdata”-gränssnittet i din enhet. Observera att om inte sådan data har laddats upp till KATAM webbplattform kommer den inte längre att vara tillgänglig. Du kan när som helst välja bort marknadsföringskommunikation genom att följa instruktionerna på skärmen eller genom att kontakta oss på admin@katam.se.

Ansökningar om anställning

För både publicerade lediga platser och öppna ansökningar kan vår rekryteringsprocess innefatta behandling av följande kategorier av data för våra sökande: namn; postadress; e-postadress; telefonnummer; statligt utfärdad identifikation; referenser och CV. Dessa uppgifter sparas i upp till 5 år efter ansökningsdatumet, eller så länge vi har ett legitimt affärsbehov av det. Dessa uppgifter samlas in från offentliga register, tredje parts rekommendationer och hänvisningar, och genom direkt korrespondens mellan KATAM och dig själv.

Tredje parter och länder

KATAM kan komma att dela dina uppgifter med anslutna företag som KATAM har samarbetat med för att ge dig en större uppsättning tjänster, och med pålitliga tredjepartstjänsteleverantörer som krävs för att de ska kunna utföra tjänster för vår räkning, såsom:

Så ofta som det är lämpligt och praktiskt, förses tredje part endast med anonymiserade uppgifter (genom vilka individer inte kan identifieras) och är skyldiga att inte avslöja eller använda informationen för andra ändamål än de som anges ovan.

När KATAM överför data utanför EU kontrollerar vi att tredjelandet uppfyller kraven i tillämplig dataskyddslagstiftning och vidtar nödvändiga avtalsarrangemang för att säkerställa att tredje part efterlevs. KATAM säljer inte dina personuppgifter. För en fullständig lista över våra tredje parter, skicka din förfrågan till admin@katam.se.

Småkakor

En "cookie" är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din enhet. Cookies används på vår webbplats för att ge besökarna tillgång till olika funktioner. Informationen i cookien kan användas för att spåra en användares navigering på vår webbplats och för att tillhandahålla personligt innehåll.

KATAM använder grundläggande, funktionell, och marknadsföring cookies för att bättre förstå hur våra kunder navigerar på vår webbplats, för att samla in analyser som hjälper oss att förbättra våra produkter och tjänster och för att du ska kunna använda vår webbplats och plattform effektivt, till exempel genom att ställa in språkinställningar och spara inloggningsinformation.

Ditt samtycke krävs för att KATAM ska kunna samla in cookies; du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att justera dina cookie-inställningar eller webbläsarinställningar, eller genom att kontakta oss på admin@katam.se. Endast cookies som krävs för webbplatsens övergripande funktion (grundläggande) kan inte inaktiveras. Var 12:e månad kommer vi att be dig bekräfta ditt samtycke till vår insamling av kakor.

PTS, tillsynsmyndigheten på området, tillhandahåller ytterligare information om cookies på sin webbplats, pts.se.

För information om hur du hanterar din webbläsares cookieinställningar, följ dessa länkar:

Cybersäkerhet

KATAM skyddar dina data med hjälp av tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder. För att förhindra obehörig åtkomst och säkerställa dataprecisionen har vi implementerat strikta riktlinjer för organisationen gällande behandling av personuppgifter.

Till exempel hashas och saltas alla användarkontolösenord, och användarbaserad åtkomst till KATAMs system sker med hjälp av HTTPS.

Dina rättigheter

Enligt EU:s allmänna dataskyddsförordning (EU GDPR) har du rätt till insyn i hur dina uppgifter behandlas. Det betyder att du när som helst kan:

Om du vill begära något av ovanstående, vänligen kontakta oss på admin@katam.se.

Du har rätt att kontakta Sveriges dataskyddsmyndighet, Integritetsskyddsmyndigheten (IMY), för att lämna in ett klagomål om du är missnöjd med hur KATAM behandlar dina uppgifter.

Mer information om EU:s GDPR finns på imy.se och ec.europa.eu.

Ändringar av KATAMs integritetspolicy

KATAM kan med jämna mellanrum uppdatera denna policy för att korrekt återspegla ändringar i verksamheten eller av regulatoriska skäl. När detta händer kommer vi att informera dig genom rimlig korrespondens – till exempel via e-post och på vår webbplats.

Kontaktinformation

Om du har frågor om hur KATAM behandlar dina personuppgifter, eller innehållet i denna policy, kan du när som helst maila admin@katam.se.