Kontakta oss

Språk

Katams fristående produkter

Katam-appen

Skaffa en prenumerationsplan för Katam-appen

Inloggad som

Visa din profil Se prenumerationsplaner

Katam portal

Ladda upp, bearbeta och analysera skogsdata i Katam-portalen

Kontakta vårt säljteam

Tradition möter innovation

Vi tror att digitaliseringen radikalt kommer att förändra skogsbruket till det bättre. Digitala processer ger företag exakta data och hjälper dem att bli mer ekonomiskt och miljömässigt hållbara.

Vårt mål är att hjälpa alla skogsföretag att minska svinn och kostnader genom bättre planering. En ökad global skogstillväxt kommer inte bara att öka vinsten för företagen, utan även öka det årliga CO2-upptaget.

"Att arbeta på Katam har helt ändra spelreglerna för mig. Sedan jag började, känner jag att jag har utrymme att växa, skapa, vara innovativ och lära mig. Katams kultur fängslar mig, för det är den typen av företag som du mår bra av att vara en del av. Det är en trevlig miljö med fantastiska människor.”

Luiza Federici,
Skogsingenjör, Katam

Skogsexperter med rötter i hightech

Katam är ett mångsidigt team av cirka 25 yrkesverksamma specialiserade på skogsbruk, matematik, datorseende, AI och förändringshandledning. Vi kommer från 15 olika länder och våra åldrar sträcker sig från 18 till 70. Vi är passionerade engagerade i att förbättra samhället och klimatet genom att optimera utnyttjandet av världens skogsmark.

Tillsammans har vi en bred professionell och kulturell bakgrund med stor erfarenhet från skogsbruk runt om i världen. Vi kombinerar detta med expertis inom spetsteknologi och akademisk kunskap från några av världens bästa universitet. Våra kunder motiverar oss att leverera de bästa lösningarna för dem och för världen.

”Jag har jobbat som skogsförvaltare, men inser att det är dags att gå över till nya metoder. I det moderna jordbruket är precisionsjordbruk normen, vilket har bevisat sitt värde. Jag tror starkt på att precisionsskogsbruk kommer att förbättra avkastningen och ekonomin, men då behöver vi färska data med hög upplösning.”

Hans Thunander,
Skogsingenjör, Katam

“Det är fantastiskt att se hur Katam hjälper skogsföretag och entreprenörer att få värdefull data på ett enklare sätt. Det är en otrolig känsla när vi får en kommentar som säger hur fantastisk den här tekniken är. Jag vet att vi gör den här tekniken tillgänglig för alla och det är fantastiskt!”

Johanna Bernuy,
MBA Marketing, Katam

En traditionell industri börjar röra på sig

Vi anser att skogsbruket släpar efter andra branscher när det gäller digitalisering. Medan andra industrier arbetar med Six Sigma-metoder och helautomatiserade processer, arbetar vår fortfarande med klave och vinkelmätare. I allmänhet mäts skog fortfarande med samma metoder som våra fäder och farfäder använde sig av.

På Katam är vi övertygade om att detta kommer att förändras och vi ser redan att branschen är redo för digitalisering. Människor i mer än 80 länder använder redan Katams verktyg för att mäta sin skog. De samlar nu in data om skogar med allt från vanliga smartphones till drönare och avancerad Lidar-laserutrustning.

"Jag älskar att arbeta på Katam eftersom det gör att jag kan utnyttja mina kunskaper inom GIS och fjärranalys. Utöver detta har jag fått en möjlighet att förbättra mitt kunnande inom programmering såväl som maskininlärning. Att arbeta på Katam har exponerat mig för ett mångsidigt team med olika bakgrunder och intressen förenade av ett gemensamt mål, vilket är en anledning till att min tid här har varit så trevlig.”

Kevin Chelule,
Utvecklare, Katam

“Katam är i ständig förändring och det är spännande att vara en del av det. Även som student är det möjligt att vara en del av dess utveckling. Det är speciellt roligt och intressant för mig eftersom det finns ett så stort behov och potential i digitala lösningar som kan bidra till ett mer hållbart skogsbruk.”

Veronica Axelsson,
Utvecklare, Katam

Mer än bara teknik

Att ha tillgång till toppmodern teknik och bättre data är bara början på de förändringar som skogsnäringen behöver. Att förändra gamla, etablerade processer och vanor är ofta en ännu större utmaning. Därför råder vi alltid skogsföretag att fokusera på förändringsarbetet.

De flesta av våra kunder börjar med att göra en pilot eller proof of concept. De provar våra verktyg i sin egen skogsmiljö under några dagar, med stöd av Katam-personal på plats. När de konstaterar att tekniken faktiskt fungerar, hjälper Katam att bygga upp ett affärscase, skapa nya processer och göra en förändringsplan för att säkerställa att alla avsedda mål kan uppnås.

Få de senaste nyheterna från Katam och lär dig mer om hur du digitaliserar ditt företag.