Kontakta oss

Språk

Katams fristående produkter

Katam-appen

Skaffa en prenumerationsplan för Katam-appen

Inloggad som

Visa din profil Se prenumerationsplaner

Katam portal

Ladda upp, bearbeta och analysera skogsdata i Katam-portalen

Kontakta vårt säljteam

"Katam – där tradition möter innovation"

Professor Ana Paula Dalla Corte vid University of Paraná i Brasilien citerar Katams arbete i den vetenskapliga publikationen "Forest Inventory: Planning and Execution, 4th Edition" (Dalla Corte et al., 2023).

Vi på Katam är glada över att vara med i en så betydande publikation för skogsinventering.

Professor Dalla Corte berättar om hur Katam förändrar skogsindustrin och gör digitaliseringen till sin styrka. Tanken bakom denna förändring är användningen av välbekanta enheter som smartphones, kameror och drönare, som ofta används av företag som arbetar i branschen.

Katams huvudprodukt är Katam Enterprise Portal. Genom portalen är det möjligt att extrahera specifik data om trädhöjder, diametrar och densitet från bilder och videor som tagits med drönare. Detta verktyg hjälper till att generera rapporter som sammanfattar insamlad data, vilket förenklar skogsförvaltningen.
Katam erbjuder också en innovativ app baserad på Katam Engine som körs utan internetanslutning och tillåter insamling och visualisering av data på fältet. 

Tack vare dessa nya skogsmätmetoder och fokus på förändringshantering, förutser Katam en betydande förändring i skogsindustrin, förbättra vinsten och bli mer hållbar.

Källor:
Dalla Corte, AP, et al., (2023). Inventários Florestais: Planejamento e Execução – 4ª Revista e Ampliada.