Katam vinner Guld på SkogsElmia

Publicerad av Krister

Vinnare av SkogsElmia Innovation Award 2019

Katam Technologies AB - Katam Forest

Motivation från juryn:

En app för mobiltelefonen att mäta skog. Mätningar som utförts är objektiva och spårbara. Som ett komplement till KATAM Forest finns det KATAM Treetop-detektering som gör det möjligt att upptäcka alla träd med position och höjd baserat på ett dronefoto. Genom att korrelera dessa data med markmätningar med KATAM Forest kan alla träd i ett lager eller på en fastighet beräknas med både trädslag, diameter, trädhöjd och volym. Teknik som möjliggör precision skogsbruk belönas med guld i SkogsElmia Innovation Award 2019.

"Vi är glada att se att vårt arbete från idé till arbetsprodukt är belönad med guldmedalj", säger Krister Tham, VD Katam Technologies AB