Katam och pcSKOG levandegör skogsbruksplanen med en ny gemensam tjänst

Published by Annica Zetterlind on

Digitaliseringen av skogsbruket ger nya och oanade möjligheter att samla in och bearbeta data. Nu har Katam Technologies och pcSKOG lanserat en smart tjänst som ska bidra till att optimera skötseln och avkastningen från skogen.

Den nya tjänsten möjliggör för skogsägare och andra aktörer att, i fält, mäta in och skapa precisa beslutsunderlag som laddas upp direkt i skogsbruksplanen. Det här gör att det blir enklare att utveckla smarta planerings‐ och beslutsstöd för att därmed optimera skötseln och avkastningen från skogen.

Efterfrågan på smarta lösningar inom skogsbruket ökar och nu tar vi, tillsammans med pcSKOG, ytterligare ett steg för att göra det enklare för våra kunder att bedriva ett hållbart och lönsamt precisionsskogsbruk, säger Krister Tham, vd på Katam.

Tjänsten är tillgänglig sedan början av oktober och har redan registrerade användare. Det enda som krävs för att komma igång är en mobiltelefon med appen KATAM™ Forest.

Mobiltelefonen är ju något som man i princip alltid har med sig, så det krävs ingen större insats att göra inspelningen när man ändå är ute och rör sig i skogen, säger Krister Tham.

Integreringen med pcSKOG innebär att användaren av appen direkt kan ladda upp beståndsdatan till molntjänsten Planhotellet.

Det här samarbetet tar oss ett steg närmare visionen om den levande skogsbruksplanen. Integrationen med Katam gör att det blir ännu enklare att hålla sin skogsbruksplan uppdaterad, säger Christian Donaldson, vd på pcSKOG.

Katam har pågående samarbeten med fler företag som erbjuder plansystem, både nationellt och internationellt.

Det ligger i vårt intresse att den mätdata som samlas in inte stannar i telefonen utan kommer till verklig nytta i skogsplaneringen, säger Krister Tham.


Ladda ner appen KATAM™ Forest på Google Play.


Katam Technologies erbjuder den nya generationens skogsmätmetoder som möjliggör ökad volymtillväxt och avkastning för den globala skogsindustrin.

Mer information: www.katam.se

Kontaktperson:

Krister Tham, vd Katam

info@katam.se

+46(0)702 48 85 63