Kontakta oss

Språk

För produktkunder

Katam portal

Ladda upp, bearbeta och analysera skogsdata i Katam-portalen

Gå till portalen

Katam app

Skaffa en prenumerationsplan för Katam-appen

Se prenumerationsplaner

Katam får din skogsverksamhet att dra nytta av digitaliseringens styrka och snabbhet. Analysera stamtäthet, höjd och diameter i alla delar av dina bestånd. Använd drönare eller smartphone för att samla in bilddata. Katam genererar de rapporter du behöver, precis när du behöver dem.

Skanna din skog

Kom igång idag med utrustning du redan äger. Använd en drönare eller en Android-smartphone för att spela in och skanna bestånd som du vill analysera.

Ladda upp bilder

Efter att ha skannat ett bestånd laddar du upp videodata till ditt online Katam-konto. Katams kraftfulla molnprogramvara analyserar data och genererar interaktiva diagram och exporterbara rapporter.

Få tillgång till rapporter och verktyg

Skapa rapporter som beskriver stamtäthet, höjd och diameter. Visa interaktiv data online eller ladda ner och skriv ut rapporter som du vill dela med ditt team.

Kom igång idag

Testa en gratis testversion av KATAM-appen för Android-mobiler

Spela in skogsdata på två sätt

Katams programvara omvandlar video och bilder till kraftfull data om din skog. Använd KATAM Forest-appen på en smartphone för att mäta trädstammdiametrar och stamtäthet i utvalda områden i ett bestånd. Du kan också använda en drönare för att mäta upp stamtäthet och trädhöjd för samtliga delar av ett bestånd. För att få den mest kompletta informationen och användbara rapporter kan du kombinera båda teknikerna.

Ta bilder med en drönare

Genom att spela in bilder med en drönare kan du skapa en komplett analys av hela beståndet medan du fortfarande arbetar ute i fälten. KATAM TreeMap-lösningen visar variationer inuti ett skogsbestånd med trädfördelning och höjd över alla delar av beståndet.

Skanna med smartphone

Genom att spela in video med KATAM Forest-appen skapar du en rapport som visar diameter och stamtäthet för ett skannat område direkt i din smartphone. Appen ersätter traditionella analoga mätverktyg.

Se vad du får

Ladda ner en exempelrapport och se vad Katam kan göra för ditt skogsbruk

”Tekniken som Katam erbjuder idag, och som fungerar i praktiken, är revolutionerande. Att snabbt kunna mäta grundyta med mera med sin vanliga telefon och att med hjälp av drönaren registrera varje träds höjd, på bara några minuter på flera hektar, är helt fantastiskt. Som planeringsverktyg och fortlöpande uppföljning borde det vara ett självklart verktyg vid till exempel gallring.”

hakan-dunberg-2

Håkan Dunberg, Sverige

SKOGSENTREPRENÖR OCH SKOGSÄGARE