Katam Technologies tecknar kontrakt med det globala trä-, massa- och pappersföretaget CMPC

Publicerad av Veronica Axelsson

Katam har tilldelats ett kontrakt värt mer än 100.000 US$ för att leverera beslutsstöd för skogsbruk i Chile. Arbetet kommer att pågå till och med 2022.

Katam och CMPC har samarbetat under de senaste tre åren. CMPC har använt Katams teknologi för att utföra vardagliga processer för mindre skogsområden. Detta har nu skalats upp till en fullt fungerande skogsvårdstjänst under de kommande 12 månaderna, som omfattar många tusen hektar. 

CMPC kommer att samla in skogsdata med hjälp av smartphones och drönare. Katams molnbaserade skogsanalyssystem använder AI-algoritmer för att leverera detaljerad högupplöst information till CMPC, som används för att hantera, utföra och följa upp sin skogsskötsel, med förväntad ökad produktivitet och kvalitet.

Katams VD Krister Tham: "Vi är glada och stolta över att ha vunnit CMPC:s förtroende och att CMPC nu har bestämt sig för att använda vår molntjänst i sin dagliga verksamhet".